“Зелени” лепила за обработка на дървесина

Екологичната ангажираност на Beardow Adams продължава с иновативни,
нови устойчиви решения за свързване на биологична основа.  След първите разработки на веган лепила за редица индустрии и миещи топли лепила за етикетиране, на пазара вече са няколко модела за обработка на дървесина, кантиране и опаковане.


Тези разработки станаха възможни благодарение на възникващи устойчиви суровини,
в комбинация с най-нови технологии. Ефективното свързване е друг ключ елемент за повишаване на устойчивостта: подобрен пробег и отличната обработваемост намалява
отпадъците и минимизира спиранията на производството, помага за по-ефективното използване на ресурсите и в крайна сметка повишава рентабилността.

Предизвикателството

Преминаването към лепила на био основа ще помогне на производителите да намалят своя отпечатък върху климата и да отговарят на нарастващите притеснения на потребителите относно
въздействието на продуктите им върху околната среда. Новите топли EVA и PO лепила на Beardow Adams включват поне 5% съдържание на био основа при запазване на адхезията, температурната устойчивост и съвместимост с различни кантиращи профили и опаковъчни материали. Те бяха проверени и за промени в адхезията и цвета при специфични повишени температури.

Резултатът

Стабилна адхезия, минимални промени в топлоустойчивостта при повишено съдържание на био материал. Новите модели EVA лепила с допълнително възобновяемо съдържание имат минимални промени в свойствата. При PO моделите устойчивостта на топлина  се повлиява минимално при добавяне на 5% био-основа, докато всички други свойства остават последователни. В нито един от модифицираните модели няма промяна в адхезионните свойства.

За повече информация или проби на новите ни модели лепила моля да се свържете с нас.