Menichetti става част от проекта Green Heroes

С гордост италианският производител на лепила Menichetti споделя, че е избран да участва в проекта Green Heroes. Това не е просто пореден медал, който фирмата окачва на врата си, а преди всичко отправна точка, която ще им позволи да се развиват с още повече смелост проекти си, както тези, които вече съществуват, така и онези, които предстоят.

Инициативата Green Heroes, е стартирана от Алесандро Гасман през 2019 г. Замислена заедно с Аналиса Корадо и изградена с научната подкрепа на Kyoto Club, тя е организация с нестопанска цел, ангажирана с постигането на целите за намаляване на парниковите газове, определени от Протокола от Киото, ЕС и Парижкото споразумение.

Green Heroes е непрекъснато развиващ се проект, чиято мисия е да разказва историите на хора, които са посветили своя талант и креативност в намирането на екологични решения там, където другите виждат само проблеми. Това са личности, които са решили да правят устойчивостта движеща сила зад своите бизнес проекти, за да защитят бъдещето на планетата Земя и нейните жители.

Като част от тази група за Menichetti представлява начин да покаже нов път за създаване на връзки между предприемачите и да покаже на потребителите, че по-добър и устойчив свят е наистина възможен и всички ние влагаме усилия и умения в изграждането му.