Кои сме ние

Интерглу ЕООД е търговско дружество с основни дейности представителства на чуждестранни фирми и продажба на промишлени лепила и средства за тяхното нанасяне. Ние сме партньор и имаме изключителните права за предлагането в България на пълната гама продукти на H.B. Fuller UK Limited, ав която в средата на 2024 година беше преименувана Beardow Adams, водещ английски производител на топли лепила и почистващи препарати с дългогодишен опит.

Ние сме представители и на английската фирма Power Adhesives, известна по света с пистолетите си и формовани топли лепила за тях.

От 2020 година Интерглу ЕООД партнира и на италианския производител на лепила Menichetti.

Предлагаме пълната гама продукти на испанската компания Focke Meler Gluing Solutions S.A. за нанасяне на топли лепила в много и разнообразни производствени сектори.

От нас може да закупите всички пистолети за топли лепила и аксесоари за тях на немската фирма Reka Klebetechnik.


Над 40 години английската фирма Beardow Adams е водещ производител на лепила в света. През цялата си история фирмата непрекъснато въвежда иновационни продукти и завършва стратегически придобивания, за да развива възможностите си и да разширява глобалната си клиентска мрежа. Високото качество на продуктите, растежът на износа и иновациите доведоха до успешен растеж на компанията.

Днес лепилата Beardow Adams се ползват с доверието на повече от 10 000 уважавани компании от целия свят в различни приложения в опаковките, етикетирането, дървообработването, сглобяването на продукти, книговезката и конверторната индустрия.

Beardow Adams е изключително горда да бъде считана за проактивен производител на лепила. Глобалните им производствени мощности са оборудвани с най-новите технологии и са дом уникалната пионерска продуктова гама BAMFutura®. В комбинация с ненадмината експертиза, това им дава уникалната способност да разработват, произвеждат и предлагат новаторски продукти. Тези продукти непрекъснато разширяват съществуващите възможности, за да подобрят работната среда на нашите клиенти, да подобрят производствената им ефективност и да намалят разходите им.

От края на март 2023 г. Beardow Adams се гордее, че стана част от групата H.B.Fuller. В продължение на 130 години H.B.Fuller. е водещ световен производител на лепила, фокусиран върху усъвършенстването на лепилата за подобряване на продуктите и живота на клиентите. Да бъдеш част от такава уважавана група ще позволи на Beardow Adams да увеличи инвестициите си в иновативни продукти и да предложи подобрена непрекъснатост на доставките, като е част от глобално разнообразна верига за доставки.

Специалистите на H.B. Fuller UK Limited са фокусирани върху постигане на съвършенство чрез иновации, гъвкавост, предприемачески дух и изключително обслужване.

Power Adhesives  е английска фирма от Есекс. Над 40 години тя проектира, разработва и произвежда формовани топли лепила и лепилни технологии. Постоянно въвежда нови продукти, които намират приложение в непознати сфери на производството по целия свят.

Това ни постави в уникална позиция със способността да споделим със специалистите в българската индустрия знания за всички аспекти на лепилните операции, използващи топли лепила и да предложим изключително ефикасни решения за широк спектър от промишлени дейности.

От 2020 година Интерглу ЕООД партнира и на италианския производител Menichetti. Основана през 1950 година от Винченцо Меникети и все още управлявана от наследниците на неговата фамилия, италианската фирма се откроява сред производителите на лепила на протеинова основа и винил-ацетатни лепила.

Поради промените на пазара от 1990 г. Menichetti се отказва от производството на скрити лепила като суровина и се концентрира върху развитието на традиционните животински туткали. Menichetti представя широка гама от композиционни лепила в изсушена и желеобразна форма, характеризираща се с висока лепкавост, чиста работа, изключителна плоскост и с допълнителен бонус, че са екологични. През 2021 година фирмата добави в портфолиото си и винилови лепила за полиграфията и производителите на опаковки. Сред тях се отличават моделите за трудни повърхности, лакове и с остатъчна лепливост. Клиенти на Menichetti са най-големите производители на опаковки за парфюмерийната индустрия, ламинирани картони и други.

Благодарение на историческите им връзки с най-известните италиански производители на машини в бизнеса с подвързване на книги и кутии (CMC Italia, Emmeci, Europrogetti, Samed Innovazioni, Zechini Gra.for) и благодарение на качеството на продуктите си, те могат да бъдат оптимизирани така, че да отговарят както на производителите на машини, така и на крайните потребители.

Предлагаме пълната гама продукти на испанската компания Focke Meler Gluing Solutions S.A. за нанасяне на топли лепила в много и разнообразни производствени сектори. Focke Meler Gluing Solutions S.A. е група от компании и повече от 30 години гради опит опит в разработването и производството на системи за нанасяне на лепила и уплътнители. Meler има собствени компании в Испания, Франция, Германия, Италия, Обединеното кралство и САЩ. Освен тях тя работи с партньори в повечето страни в Европа, Америка, Австралия, Африка и Азия, както и мрежа от дистрибутори и техническа помощ по целия свят.

Може да ви предложим всички пистолети за топли лепила и аксесоари за тях на немската фирма Reka Klebetechnik. Фирмата е специалист в производството на ръчни пистолети за топли лепила и аксесоари за тях. От 1977 г. Reka разработва, произвежда и продава професионални пистолети за лепила за индустриална употреба. Продуктите на Reka се изнасят в над 70 страни по света.

В сътрудничество с големи производители на топли лепила, Reka предлага на клиентите си решения, съобразени с техните нужди.

Ще се радваме да отговорим на всички ваши въпроси и потребности. Моля, не се притеснявайте да се свържете с нас:

Интерглу ЕООД

А    София 1528, р-н Искър, ул. Капитан Симеон Петров 1
Т    +359 (0) 885 969 525
Е    office(@)interglue.eu
W  www.interglue.eu 

Можете да ни пишете и от тук

Информацията, която искаме да попълните в тези полета ни е необходима, за да отговорим на Вашето запитване. Липсата на тази информация ще направи запитването Ви невалидно.