Ново екологично лепило за етикети от Beardow Adams

Beardow Adams разработи ново екологично, полу-чувствително на натиск лепило за етикети. То подкрепя движението към по-голяма устойчивост в секторите на опаковките и етикетирането.


Новото лепило, BAM 2537, позволява върнатите бутилки да бъдат измити в разтвор на каустик, който отделя етикетите, както и лепилото, преди да бъдат върнати на пазара. Този цикъл на повторна употреба може да се осъществи между десет и петнадесет пъти, преди бутилката да бъде напълно рециклирана. Това драстично спомага за намаляване на броя на пластмасите за еднократна употреба, които се използват днес.

С иновативната си формула полу-чувствителна на натиск, BAM 2537 работи върху всички видове контейнери, но е  особено подходящо за етикетиране на бутилки със силно газирани напитки, тъй като осигурява по-агресивна връзка, устойчива на напреженията, причинени от разширяването на РЕТ бутилките.

Неговата остатъчна лепливост също позволява етикетите да бъдат притиснати обратно в желаната позиция, ако етикетът се отлепи, удовлетворявайки както производителите, които трябва да защитят своите марки, така и крайните потребители, които имат полза. Лепилото е подходящо за ниско и високоскоростни машини със средна скорост 26000 бутилки на час и лесно създава необходимата адхезия между PET-етикет и PET-бутилка.

Напълно съгласуван с нарастващото въвеждане на схеми за връщане на депозити, BAM 2537 е одобрено от органите за кръгова икономика, Returpack и PETCycle и е част от екологична гама лепила на Beardow Adams, която включва също така лепила на биологична основа, подходящи за вегани и за стабилизиране на товари.

BAM 2537 също е одобрен от Американската агенция по храните и лекарствените средства (FDA), което му позволява да се използва в производството на етикети и опаковки за храни и напитки.

Ако желаете повече информация относно нашето полу-чувствително на натиск лепило за етикетиране, моля свържете се с нас.