По-ефективният начин за запълване и поправяне на дефекти в дърeсина

Запълването и поправянето на възли, драскотини, разцепвания и големи кухини в дървесина може да бъде скъпа и отнемаща време операция, като не всички системи за ремонт гарантират постоянни, дълготрайни резултати.

Knottec 7713 на Power Adhesives e специално разработено лепило за бързо и дълготрайно поправяне на тези дефекти на дървото, като същевременно добавя много предимства на лепилото, които другите системи не могат да предложат.

Knottec 7713 е горещо стопяемият пълнител на полиамидна основа осигурява здрави, устойчиви на износване ремонти на предмети от твърда дървесина на закрито, като дървени врати, подови настилки от твърда дървесина и мебели. Изисквайки много малко време за подготовка и работа, Кnottec 7713 се използва най-често в индустрията за подови настилки от твърда дървесина като алтернатива на шпакловки за дърво и епоксиди.

Предлага се в 17 различни нюанса за постигане на възможно най-доброто цветово съвпадение. Knottec 7713 не изисква никакво смесване или формоване като шпакловки и епоксиди. Освен че намалява потенциалните отпадъци, това позволява потребителят да започне работа веднага.

Knottec 7713 може да се разпръсне от пистолет за топло лепило почти веднага. Една 12 mm пръчка, способна да запълни няколко големи възела и празнини без прекъсване между тях. Веднъж нанесено, вместо да има останал отпадъчен пълнител, лепилото може да се остави в пистолета и да се разтопи при следващото му включване.

След нанасяне, лепилата Knottec ще изсъхнат в рамките на минути, а не часове, процес, който може да се ускори допълнително с използването на радиаторни блокове Knottec или инструмент за радиатор. Те помагат не само да се компресира материалът в дефекта и да се гарантира, че зоната е правилно запълнена, но и да се охлади възможно най-бързо. След това готовата област може да бъде подрязана, шлайфана и боядисана по нормалния начин.

Наред с възможностите си за запълване, Knottec 7713 има много адхезивни свойства, което му позволява да се използва за определени приложения за залепване, най-често срещаното от които е закрепването на разхлабени подови панели от твърда дървесина, където са се образували „кухини“. Потребителят просто пробива дупка в засегнатата плочка за подова настилка и нанася малко количество Knottec 7713 в нея, преди да натисне, за да образува връзка. След това всеки преливащ материал може да бъде подрязан и шлифован.

Както при всички лепила от гамата Tecbond на Power Adhesives, Knottec 7713 е нетоксично, не съдържа органични разтворители или вредни химикали. Със своята запечатана опаковка с цип и силициеви торбички, Knottec 7713 е защитено от кислород и влага, което му дава гарантиран срок на годност от две години, когато се съхранява в това състояние.

За допълнителна информация относно лепилата Knottec, включително заявки за проби, моля, не се колебайте да се свържете с нашия екип по продажбите.