Нов безжичен пистолет за топли лепила от Power Adhesives

Power Adhesives пусна в продажба първият 43 мм безжичен пистолет за топло лепене. Tec 3508 е високопроизводителен, от промишлен клас и е  проектиран да се справи с всяко приложение без ограничението на захранващите кабели. Предназначен е за използване предимно в строителството, сглобяване на конструкции и различни продукти и за различна работна температура чрез специфични температурни модули.

Пистолетът работи с батерийна система Flexvolt на DeWalt®. Тя осигурява приблизително три часа работа на 9Ah батерия. Другите 6Ah и 12Ah батерии също могат да се използват с него.

Tec 3508 се предлага с набор от специфични температурни модули, така че да можете да приспособите температурата, за да отговаря на нуждите на вашето приложение.

Гарантирайки прецизен температурен контрол, Tec 3508 се предлага с селекция от добавки
модули от 130°C до 215°C, които автоматично променят вътрешната температура на нагревателя. Това осигурява оптимални условия за прилагане на лепене, но и в зависимост от
използвано лепило, тези модули могат да променят свойствата на свързване на класа, за да отговарят на работата на ръка.

Скоростта на топене е 3 kg/час и е водеща за класа. С използването на топлите 43 mm лепила tecbond на Power Adhesives се осигурява ефективен поток на лепило, докато по-малкият  спусък и ръкохватка дават по-удобен захват и по-голяма стабилизация. Пистолетът е снабден с превключвател за включване/изключване за по-голям контрол и автоматично изключване за по-добра енергийна консумация и намален риск от прекомерно стопяване на лепилото.

Основни характеристики

• Работа без кабел – Напълно преносим инструмент за повече контрол без опасности от спъване. Включва защита от прекомерно разреждане, за да се гарантира безопасността на батерията.
• Сменяеми температурни модули – Tec 3508 се доставя с пет температурни модула, за да се гарантира, че лепилото се нанася при оптимална работна температура.
• Висока производителност – Възможност за дозиране на около 4 кг лепило на час при оптимална работна температура. Така Tec 3508 ви позволява да ускорите производствените си процеси.
• Пълен ръчен спусък – Регулируемият метален спусък осигурява максимален комфорт и повече
стабилност по време на продължителна употреба.
• Автоматично изключване – Инструментът автоматично се изключва след 15 минути, за да намали потлебленито на енергия и риска от обратно стопяване на лепилото.
• Защита от прекомерно разреждане – Пистолетът ще изпрати сигнал за изключване, когато захранването на батерията е ниско.

Брошура на Tec 3508 може да изтеглите от тук.

За допълнителна информация, моля да се свържете с нас.