Използване на лепила на био основа за опаковане на хартиена поща

Пощенските фирми са изправени пред огромен натиск от въздействието им върху околната среда, с който се сблъскват и други индустрии, а именно търсенето на по-екологични начини за правене на бизнес, които все още осигуряват или дори надминават други критерии за ефективност като ефективност на разходите и производителност.


Директорът на водеща пощенска компания в Бирмингам, Великобритания, ни казва защо са инвестирали в нова линия за опаковане на хартиена поща и са започнали да използват лепило на биологична основа за залепване на хартиените си опаковки. Този ход им позволява допълнително да укрепят своите екологични предложения, позволявайки на клиентите си да модернизират своите пощенски пратки, да намалят въглеродния си отпечатък и да увеличат реализациите.

Хартиено опаковане, нарастваща алтернатива на фолиото

Някои пощенски компании предлагат само полиетиленова опаковка или опаковки на основата на нишесте за пощенски пакети. Опаковането на хартиената поща обаче е нова и нарастваща опция, която предлага много ключови предимства за клиентите.

Както обяснява директорът на пощенската фирма от Бирмингам, „хартиеното опаковане е рентабилно за голям обем и големи писма и позволява до десет вложки да бъдат включени в един пакет“. Освен това дава възможност за привличащ окото дизайн. „Опциите за печат от край до край на външните опаковки предоставят уникални възможности за брандиране и промоция, създавайки пакети, които наистина се открояват.“

Друго ключово съображение, особено за сектора на директната поща и издателския сектор, е да се отдалечите от пластмасите за еднократна употреба и да приемете по-устойчиво решение за изпращане по пощата, „Въпреки че полифолиото все още се използва широко заради своите леки, здрави и устойчиви на атмосферни влияния свойства“, директор обяснява, „хартиената опаковка може да бъде добита по устойчив начин и лесно да се рециклира след употреба“.

Освен това хартиените опаковки също отговарят на условията за пощенски отстъпки, тъй като баркодовете могат лесно да се четат – за разлика от опаковките на основата на нишесте с непрозрачното си покритие – което помага на клиентите да увеличат максимално своите спестявания на пощенски разходи.

Намиране на правилното лепило за опаковане на хартия

Със способността си да включва по-дебели и по-многобройни вложки, хартиеното опаковане изисква силно лепило, което може да се справи с допълнителна тежест и движение.

В резултат на това пощенската къща в Бирмингам искаше да намери лепило, което да отговори на тези изисквания. „Успешно изпробвахме марката BAM 2211 на Beardow Adams и оттогава я използваме на нашата линия за опаковане на хартия. Работи изключително добре за различни размери опаковки, както и при различни скорости на линията.“ В допълнение, директорът казва: „Лепилото работи невероятно чисто, дотолкова, че имахме ограничени отваряния или прекъсвания поради спирания.“

В допълнение, пощенската фирма се възползва от големия пробег на лепилото, което значително намали разходите им.

Важно е, че лепилото с частична био основа е разработено с помощта на висок процент суровини от растения и горски материали, което го прави перфектният избор за екологични приложения, като например опаковане на хартия.

Свързване на устойчивост с производителност

Опитът на Beardow Adams в пощенската фирма с BAM 2211 подчертава стойността на използването на изпитано и тествано лепило за приложения за опаковане на хартиена поща. Компанията подчертава неговата висока якост, чиста работа и ползата от използването на лепило на биологична основа за екологично фокусирано решение.

Ако желаете допълнителна информация за BAM 2211, моля, свържете се с нас.