Лепилата в опаковките на замразени храни

Имате ли  опаковки, които трябва да издържат на дълбоко замразяване или са от субстрати и покрития, които правят запечатването им допълнително предизвикателство?

Може да се окаже, че вече използвате стандартен клас лепило и сте преживели неуспешно свързване или изскачане по време на съхранение или транспортиране, причинявайки проблеми на вашия бизнес и клиенти.

Ако нещо от това ви се е случило, ще трябва да разберете защо условията на дълбоко замразяване представляват предизвикателство за лепилата за опаковки и как специализирано лепило за съхранение на стоките във фризер може да преодолее тези проблеми.


Опаковки за замразени храни: предизвикателни температури и субстрати

Опаковките на замразени храни често се залепват в охладена среда, преди да попаднат в бърз фризер, където температурата може внезапно да падне до -55°C. В допълнение, опаковките на фризера често са покрити с восък или са лакирани, за да предпазят субстрата и да увеличат неговата якост на опън, както и да подобрят цялостния му вид. Това създава допълнителни изисквания към лепилото да бъде едновременно по-меко, да работи добре при по-ниски температури и да осигури допълнителна адхезия за проникване в основата и покритията.

Честите промени в субстратите и покритията представляват друго предизвикателство, като редовните актуализации на дизайна и преминаването към по-устойчиви материали причиняват загуба на ефективност на съществуващите лепила.

Резултатът: производителите на опаковки за храни се нуждаят от лепило, което е разработено така, че да балансира нуждите от висока адхезия с гъвкавост при ниски температури и да се справя с промените на материала.

Специализирани топли лепила за опаковане на замразени храни

Лепилата за замразяване трябва да бъдат достатъчно меки, за да осигурят гъвкавостта, необходима за по-ниски температури, като същевременно осигуряват силата на залепване, за да проникнат през трудни за залепване повърхности на субстрата и покрития.

Освен това, специализираните лепила за замразяване трябва да поддържат разумна скорост на втвърдяване. Често се случва по-меките лепила да се втвърдяват по-бавно, което може да попречи на производството и да намали производителността. По-меките лепила също може да се наложи да бъдат доставени в алтернативни формати, например опаковани във филм „възглавници“, за да се избегне слепването. Такива лепилни формати обаче може да не са подходящи за системи за автоматично подаване.

Като специализиран производител на лепила Beardow Adams разполага с гама от лепила за фризери, предназначени да се справят с предизвикателствата, свързани с приложенията за дълбоко замразяване. По-конкретно, моделът BAMFutura 55 е разработен за залепване на трудни повърхности, включително PET, PP и PE ламинатни плоскости, при ниски температури до -55°C, като същевременно поддържа добра скорост на втвърдяване. Освен това предлага отлична обработваемост благодарение на своята термична стабилност, малко или никакво нанизване и чисто рязане.

BAMFutura 55 се доставя във формат, подходящ за съществуващи вакуумни системи с автоматично подаване, което спомага за намаляване на разходите за труд, спестява време и гарантира, че лепилата се обработват при постоянна температура, за да се осигури качествено запечатване на опаковките.

Опаковане на замразена храна? Beardow Adams може да запази опаковките цели.

За бизнес, който опакова замразени храни, използването на специализирано лепило за фризер може да осигури допълнителната застраховка, че техните картонени опаковки и опаковки ще останат безопасно запечатани през целия им предвиден живот. В допълнение към доставката на специализирани лепила, Beardow Adams може също така да предостави набор от услуги, за да направи опаковането ви в края на линията гладко и ефективно. Услуги, които включват:

  • Тестване на субстрат: независимо дали в началото на проект или поради промени в субстрата, околната среда или машините, опитните техници на Beardow Adams ще осигурят бърз технически анализ на материалите, за да поддържат проектите да се движат бързо и да препоръчат съвместимо лепило за субстрата и приложението му.
  • Готови или индивидуални решения: независимо дали става въпрос за съществуващ клас като BAMFutura 55 или нова разработка, нашите техници гарантират, че лепило с правилните спецификации и характеристики на ефективността ще бъде доставено за вашето приложение.
  • Пробна поддръжка: Всеки случай е различен, поради което експертите по лепила и машини на Beardow Adams работят усилено, за да разберат вашето приложение и неговата среда. Те предоставят напълно поддържани изпитания за безпроблемно тестване на лепило и смяна, като гарантират минимално прекъсване на производството.

Лепилата Beardow Adams се използват от производители на храни по целия свят. За да започнете пътуването си с лепила днес, свържете се с нас за да обсъдим нуждата ви от лепило.