Изборът на подходящо лепило за дърво

Търсенето на повишена топло и водоустойчивост, както и преминаването към производствени процеси на „пълна линия“, коренно променят дървообработващия бизнес. Но как използването на правилното топило лепило помага на вашия бизнес да преодолее тези предизвикателства?

Потребителите очакват мебелите за кухня и баня да издържат на тежестите на ежедневната употреба. Но с увеличаващият се брой уреди – от бойлери за топла вода до множество фурни, използвани в дома, това създава допълнителни изисквания към мебелите от дърво и способността им издържат на вода и топлина. И това е в допълнение към щетите, които могат да бъдат причинени от течове в кухнята или инциденти в банята.

Производителите на мебели трябва да решат тези проблеми, за да отговорят на изискванията на клиентите и да се откроят от конкуренцията.

Как производителите на мебели печелят предимство?

Топлите лепила може да са само малък дял елементите на мебелите, но същевременно имат значително влияние върху дълготрайността им. Силната връзка играе ролята „направи или скъсай“, като гарантира, че кантовете и обличането на профилите се закрепват, като същевременно запазват привлекателния си вид. По този начин помагайки на потребителите да останат доволни от цялостния външен вид и усещане за обзавеждането на кухнята и банята за години напред.

Следователно изборът на подходящо лепило е от съществено значение. Работейки в тясно сътрудничество с партньорите в дървообработващата индустрия, Beardow Adams разработва топли лепила използвайки най-новите суровини и технологии. Независимо дали става въпрос за персонализирани топли лепила или готови продукти, нашите вътрешни експерти могат да тестват ефективността на лепилото с всеки нов субстрат и приложение, за да гарантират, че производителите на мебели винаги ще са готови да успеят.

Опростен производствен процес

Все повече се налага тенденциятя на използване на едно лепило за дърво в дървопреработващата индустрия. Такъв модел е нашето топло лепило BAM 2442, което може да се използва като за кантиране, така и за обличане на профили.

Процесът започва с прилагането на BAM 2272A, специален пълнител, който се използва за запълване на дупки в основите и образуване на защитен филм. Пълненето е по-евтино, когато се използва специализиран материал с висок вискозитет, за разлика от лепилата с по-нисък вискозитет. Така се осигурява по-добра устойчивост срещу проникване на вода и повреди.

Използването на един продукт помага за рационализиране на производството и намаляване на складовите наличности, като същевременно подобрява цялостната производителност на продукта, включително устойчивост на повреди от вода.

За допълнителна информация относно нашите лепила и как те могат да помогнат на вашия бизнес да отговори на най-новите тенденции в дървообработването се свържете с нас.