H.B. Fuller придоби Beardow Adams

H.B. Fuller Company (NYSE: FUL), най-голямата компания за лепила в света, придоби Beardow Adams, базиран в Обединеното кралство семеен бизнес, който се разрасна от създаването си през 1976 г. до доказан мултинационален производител на индустриални лепила, с клиенти в повече от 70 държави.


С производствени възможности в Европа и САЩ и мощна дистрибуторска мрежа по целия свят, Beardow Adams е признат за своя ангажимент за качество и обслужване в различни индустриални приложения. Очаква се придобиването да ускори рентабилния растеж в много от основните крайни пазари на H.B. Fuller и да генерира бизнес синергии чрез оптимизиране на производството, разширена платформа за разпространение и разчни иновации.

„Комбинирането на двете компании е вълнуващ ход на H.B. Fuller. Целта на Фулър е да укрепим нашата лидерска позиция на пазарите и регионите, които обслужваме, чрез разширяване на нашата клиентска база и технологично портфолио, за да се справим с днешните мегатенденции, като електронна търговия, безопасност на храните и устойчивост“, каза Джим Ийст, изпълнителен вицепрезидент на H.B. Fuller за лепила за средства за хигиена, здраве и консумативи. „Като комбинираме нашите бизнеси, ние ще бъдем по-голяма сила в индустрията на лепилата.“

H.B. Fuller генерира приблизително 130 милиона евро приходи за фискалната 2022 година. С екип от 200 служители в световен мащаб, компанията ще работи в рамките на съществуващото глобално бизнес звено за хигиена, здраве и консумативи на H.B. Fuller.

Кои са H.B. Fuller

От 1887 г. H.B. Fuller. е водещ световен доставчик на лепила, фокусиран върху усъвършенстването на лепила, уплътнители и други специални химически продукти за подобряване на продуктите и живота. С нетни приходи за фискалната 2022 г. от 3,75 милиарда долара, ангажиментът на H.B. Fuller към иновации и устойчиви лепилни решения обединява хора, продукти и процеси, които отговарят и разрешават някои от най-големите предизвикателства в света. Нашата надеждна, отзивчива услуга създава трайни, възнаграждаващи връзки с клиенти в областта на електрониката, хигиената за еднократна употреба, здравето и красотата, транспорта и инфраструктурата, космическата промишленост, чистата енергия, опаковките, строителството, дървообработването, общите индустрии и други потребителски бизнеси. И нашето обещание към нашите хора ги свързва с възможности за иновации и процъфтяване.