Най-новите разработки при гъвкавите опаковки

Гъвкавата опаковка е форма на опаковане на продукти, която използва нетвърди, гъвкави материали. Те включват полимерни филми, хартия, метално фолио, целулозни и биопластични филми. Този тип опаковки изискват по-малко материали от традиционните твърди методи за опаковане и позволяват на производителите да предлагат персонализирани решения, често с предимства за спестяване на място.

Разрастване на гъвкавите опаковки

Изданието MarketsandMarkets прогнозира, че световната индустрия за гъвкави опаковки ще расте със среден годишен темп от 4,5% през следващите няколко години. Очаква се значителен ръст сред няколко пазара: храни, напитки, козметика, лична хигиена, домакински и фармацевтични продукти.

Най-новите тенденции за гъвкави опаковки

Гъвкавите опаковки станаха много популярни поради малкото си тегло, издръжливост, графично въздействие, удобство и предимствата на веригите за доставки. Те променят и влияят върху начина, по който производителите на храни, доставчиците, търговците на дребно и собствениците на марки опаковат своите продукти.

Тази промяна е видима и при избора на опаковъчен материал. Преминаването от пластмасови към хартиени гъвкави опаковки ще продължи да нараства в например сладкарските изделия. Хартията е изключително подходяща за опаковане на сладкарски изделия и позволява на марките да подобрят своето наследство и екологични характеристики. Въпреки това, пластмасовата гъвкава опаковка все още осигурява предимства по отношение на функционалността на бариера, осигурявайки защита от газове, влага, светлина и аромат.

Друга форма на опаковки, която намери своя път в индустрията за гъвкави опаковки, е компостируемите опаковки. Използва се главно в хранително-вкусовата промишленост и е възможна алтернатива на нерециклируемите пластмасови опаковки. Той предлага начин за биологично рециклиране за потребителите, намаляване на депата и подобряване на маршрутите за изхвърляне.

Използването на торбички също става все по-популярно. Те са идеални за видимост на рафтовете и вертикално представяне. Издръжливостта и удобството са вградени в дизайна на торбичката, което я прави привлекателна за потребителите. С категории от храна за домашни любимци до бебешка храна, обхващащи предимствата, дизайнът най-вероятно ще бъде възприет от други приложения за гъвкави опаковки.

От нови екологични субстрати до опции за изхвърляне, нови решения за отваряне и затваряне, до възприемане на най-новите технологии, производителите продължават да разработват нови гъвкави решения за опаковане.

Нашата гама Pressen™ от гъвкави лепила за опаковки

В партньорство с технолози за опаковане в хранителната, електронната търговия и медицинската индустрия, Beardow Adams разработи гама от топли лепила за да отговорим на непрекъснато нарастващите нужди на тази развиваща се индустрия. Нашите гъвкави лепила за опаковки предлагат висока и незабавна лепливост към повърхности, които са трудни за залепване.

По традиция Pressen 1968 е нашето най-ефективно лепило за гъвкави опаковки, особено за куриерски чанти и опаковки за електронна търговия. След въвеждането на данъка върху пластмасата и други регулации, производителите въведоха рециклирана пластмаса в своите опаковки, за да намалят разходите. Тази промяна в състава на опаковъчния материал означава, че той изисква повече лепило. Рециклираният материал често затруднява свързването, което нашите лепила са способни да преодолеят.

Pressen 2363 се използва специално за пломбиране с висока степен на сигурност, видими за подправяне, като чанти с пари и безмитни опаковки. Те изискват много сигурна връзка, която е очевидна за подправяне, което означава, че ако някой се опита да отвори чантата, трябва да е очевидно, че някой наистина се е опитал да направи точно това. Лепилото също така има добра устойчивост на високи и ниски температури, което подпомага неговите способности за защита от подправяне.

На Beardow Adams се доверяват преработвателите на опаковки по целия свят като иновативен производител на лепило за гъвкави опаковки.