Как данъците и разпоредбите върху пластмасовите опаковки променят индустрията за електронна търговия и директна поща

Електронната търговия и директните пощенски услуги продължават да се развива и след намаляването на натиска от пандемията с Ковид 19. Днес екологичните решения за опаковки се превърнаха в норма, а не в изключение за опаковъчните компании по целия свят. През последните години наблюдаваме бързо увеличаване на регулациите за устойчиви опаковки, които надхвърлят фокуса върху пазарските чанти. В средата на миналата година Европейският съюз забрани използването на пластмаси и деривати за изработката на опаковки, прибори за хранене и други материали. От април 2022 г. в Обединеното кралство ще бъде въведен нов данък върху пластмасовите опаковки. Затова все повече компании преминават от пластмасови (поли) опаковки към хартиени опаковки, за да станат по-устойчиви. В Beardow Adams ние признаваме тези промени в опаковъчната индустрия и разработихме чувствителни на натиск горещо разтопяеми лепила (HMPSA), за да се справим с предизвикателствата на залепването на нови опаковъчни субстрати.

Бързото увеличаване на регулациите за устойчиви опаковки

Правилата за устойчиви опаковки са склонни да се фокусират предимно върху пластмасовите опаковки. Според McKinsey & Company около 83% от законовите мерки, свързани с устойчиви опаковки в световен мащаб, се фокусират върху пластмасите. Европейският съюз и Азия имат най-голям брой регулации. Целта пластмасовите опаковки да съдържат най-малко 30% рециклирано съдържание до 2030 г. е една от най-известните директиви на Европейския съюз.

От април 2022 г. в Обединеното кралство ще бъде въведен нов данък върху пластмасовите опаковки. Целта на този данък е да увеличи използването на рециклирани материали при производството на пластмасови опаковки и да насърчи бизнеса да работи с доставчици на продукти, чиято опаковка включва рециклиран материал. Данъкът ще се прилага за пластмасови опаковки, произведени в Обединеното кралство, и пластмасови опаковки, внесени в Обединеното кралство. Това включва и вносителите на опаковки, които вече съдържат стоки.

Това увеличение на рециклирания материал в пластмасовите опаковки може да доведе до повърхности, които са по-трудни за свързване. За да сме сигурни, че нашите клиенти могат лесно да преминат към тази нова форма на опаковка, ние разработихме Pressen™ 2515. Това чувствително на натиск лепило осигурява моментална трайна адхезия към рециклираните пластмасови филми за обелване и запечатване и предлага сигурна връзка както при студена, така и при температура на околната среда.

Промяната от пластмасова към хартиена опаковка

Новите мерки спрямо пластмасовите опаковки също ще окажат влияние върху начина, по който се разпространява и директната поща. Пазарът на хартиени опаковки бързо нараства от 2020 г. Това се дължи главно на нарастващото значение на екологичната устойчивост във всички аспекти на нашето ежедневие. Хартиеното опаковане се превърна в чудесен начин за намаляване на използването на пластмаса от полиетиленово опаковане до по-екологичен вариант. Предимствата на хартиената опаковка включват:

– По-екологична опция в сравнение с пластмасовата обвивка и 100% рециклируема.
– По-издръжлив и може да се справи с напрежението на пощенската система с лекота.
– Всички области на опаковката могат да бъдат отпечатани.

Много пощенски фирми в Европа сега преминават от опакована в полипропилен поща към по-устойчива хартиена опаковка. За да могат сигурно да транспортират директна поща, компаниите се нуждаят от лепила, които осигуряват сигурна и надеждна връзка. Особено за странични шевове и запечатване. Нашето топло лепило BAM™ 2211 осигурява ефективно залепване на автоматизирани машини за опаковане на хартия; позволява бързо запечатване и здрава връзка и е 50% на биологична основа, което го прави идеалното чувствително на натиск лепило за хартиено опаковане.

За да научите повече за нашата гама от чувствителни на натиск лепила и защо клиентите по целия свят ги използват за приложения за електронна търговия и директна поща, свържете се с нас, като изпратите имейл до office@interglue.eu или marketing@beardowadams.com.