Процес на разработване на топли лепила

Как нашите лепила добавят стойност към приложенията и продуктите на клиентите ни? Нашите лепила и новите разработки на продукти помагат на производителите в различни индустрии в световен мащаб да подобрят производителността и в крайна сметка производителността на продукта с горещи топи, които доставят отново и отново.


Beardow Adams произвежда топли лепила повече от 40 години и през това време разработи собствен процес от 5 стъпки за разработване на нови продукти.

Независимо дали става дума за ново лепило за опаковане, което изисква одобрение за контакт с храни, чисто ново лепило за дърво, което използва най-новите суровини, за да предложи стъпаловидна промяна в производителността, или дори лепило за етикети, което може да се мие и да поддържа увеличаващото се търсене на PET бутилки, които да се връщат, всеки нов продукт следва пътя на развитие, показан по-долу.

1. Оценка на изискванията към лепилото

Пазарните тенденции, като устойчивост, влияят върху нашата програма за развитие, като лепилата на биологична основа, подходящи за вегани или лепила, които са подходящи за стабилизиране на палети, които помагат за намаляване на общата употреба на пластмаса, са добри примери за продукти, които се разработват от изискванията на клиентите.

Съвместната работа с нашите клиенти и глобални партньори по стотици проекти всяка година дава на нашия екип значителна представа за тези тенденции и специфичните изисквания на новите приложения в много различни индустрии.

Също толкова важна е тясната ни връзка с нашата верига за доставки, която гарантира, че работим с най-новите суровини и по този начин нашите продукти остават в челните редици по предоставяне на изключителна ефективност на свързване.

2. Разработка на нови лепила

Използвайки най-новите технологии и суровини ние проектираме лепила, които отговарят на необходимите изисквания за ефективност и вероятни методи на приложение, както и съответствие с най-новите и подходящи акредитации – независимо дали става дума за одобрения за контакт с храни или за забавяне на горенето, наред и с много други.

Новите разработки на топли лепила също са стриктно изпитвани и критично анализирани, като се използват както стандартни индустриални, така и вътрешни методи за прецизна проверка и записване на свойствата на лепилото. Обикновено това включва, но не се ограничава само до вискозитет на лепилата, отворено време, скорост на втвърдяване, адхезионни характеристики и характеристики при гореща и студена температура.

3. Изпитания на клиенти

Изпитанията на място и клиентския опит са най-добрият тест за нови лепила. Те често се поддържат от нашите експертни мениджъри на технически услуги и предоставят безценна обратна връзка за нашите екипи за научноизследователска и развойна дейност. Пробната фаза включва процесите на разширяване, тъй като обикновено разработките започват с малки проби от 200 g. Оттам те преминават през пробни партиди в нашите лаборатории – с различни размери и формати на опаковане – преди да достигнат до производствени серии с пълни размери на партиди.

4. Стартиране на нови видове лепило

Именуването на продуктите, присвояването на вътрешни кодове, баркодирането, подчертаването на ключовите характеристики и предимства на лепилото и създаването на маркетингови обезпечения са част от процеса на популяризиране на новото лепило пред нашите дистрибуторски партньори и по-широкия пазар.

5. Преглед на продукта

Развитието на продукта не спира при стартирането, непрекъснатият преглед трябва да бъде част от всеки добър процес. Кандидатстването за съответни акредитации – като V-Label одобрение за нашите веган лепила за опаковки и етикети помага на производителите да демонстрират безопасността, пригодността, достоверността и надеждността на крайния продукт. На този етап също започваме да анализираме дали трябва да се разработят безплатни лепила, да проверяваме ефективността на продуктите с клиентите и да тестваме собственото си производство чрез контрол на качеството.

Ако имате ново или взискателно приложение или обмисляте смяна на доставчика и искате да се свържете с нас относно вашите изисквания за свързване, моля, изпратете ни имейл на office@interglue.eu или ни изпратете съобщение чрез страницата за контакти.