Лепила за разрастващата се индустрия за хигиена и нетъкан текстил

Търсенето на хигиенни продукти за еднократна употреба като бебешки пелени, продукти за женска хигиена, продукти за инконтиненция при възрастни и продукти за лична хигиена като мокри кърпички расте от година на година, като пазарната прогноза ще нарасне до 19,5 милиарда долара до 2031 г. спрямо 11 милиарда долара през 2020 г.


Развиваща се индустрия на средства за хигиена от нетъкан текстил

Положителното въздействие на хигиенните продукти върху здравето, заедно с тяхната лесна достъпност, удобство и относително ниска цена, допринася за техния растеж.

Индустрията обаче е изправена пред предизвикателства с търсенето на по-добро предотвратяване на течове и грижа за кожата, заедно с очакванията за по-тънки и по-дискретни продукти. Нарастват изискванията и за подобрена устойчивост.

Лепилата съставляват малък процент от всеки готов хигиенен продукт. Те обаче играят ключова роля, за да гарантират, че индустрията отговаря на нуждите на потребителите.

Какво представляват нетъканите текстил и защо се използват в хигиенните продукти?

Изработен от дълги влакна, свързани заедно чрез химическа, механична, топлинна обработка или обработка с разтворител, нетъканият текстил е материал, подобен на тъкан, който предлага на потребителите мек, гладък, здрав и абсорбиращ продукт, който предпазва от течове.

Силно гъвкави, те се използват в множество елементи на продукта. При бебешките пелени това включва горния и задния чаршаф, слоя за съхранение, маншета за крака и лентите за закрепване.

Нетъканите тъкани изискват лепило, което остава меко и подобно на текстил, за да се избегне компрометиране на крайния продукт.

Каква роля играят лепилата в конструирането на нетъкани хигиенни продукти?

Лепилата играят критична роля при свързването на абсорбиращи и поддържащи материали, използвани в конструкцията на много общи абсорбиращи продукти за еднократна употреба.

Те са формулирани да осигурят както необходимата якост на свързване между слоевете, така и необходимата еластичност, измерена чрез тестове за якост на отлепване и за еластично пълзене. Затова използването на правилното лепило е от решаващо значение за осигуряване на правилните нива на прилягане, задържане, дишане, абсорбция и комфорт.

Лепилата трябва да са издръжливи, за да се гарантира, че крайният продукт не позволява на потребителите или родителите, когато говорим за бебешки пелени, да паднат. Те трябва да предотвратят изтичане или дразнене на кожата. Тъй като продуктите често се употребяват ежедневно би следвало да бъдат чувствителни към цената. Като цяло компаниите се нуждаят от лепила, които няма да застрашат целостта на техните продукти или марки.

Играейки ключова роля в подобряването на дизайна на продуктите, лепилата могат да се използват за добавяне или подобряване на функции като повторно закопчаващи се езичета и ленти – улеснявайки например родителите да поставят и сменят пелените – като по този начин спомагат за намаляване на отпадъците и спестяват време.

Производството на нетъкан текстил за хигиена често е с големи обеми и ниска цена, с лепила, необходими за осигуряване на необходимата здравина на свързване в редица материали, помага на производителите да подобрят гъвкавостта на производството и да намалят разходите.

Бъдещи изисквания за лепило за нетъкани хигиенни продукти

Индустрията непрекъснато се развива с марки, които се фокусират върху подобряване на намаляването на течовете, повишаване на удобството и повишаване на устойчивостта. Компаниите продължават да правят иновации с нови влакна и разбира се спомагателни елементи като лепила.

Изборът на правилното лепило означава работа с компании, които позволяват на марките да разработват иновативни решения, които подобряват производителността на продукта и ефективността на производството.

Следващият видеоклип показва общ преглед на предимствата и възможността за рециклиране на нашето ново лепило за сглобяване на джобни пружини Prodas 2555:

За да обсъдим вашите изисквания за хигиенно свързване на нетъкан текстил с един от нашите специалисти в индустрията, посетете нашия уебсайт или изпратете имейл на office@interglue.eu.