Превъзходни лепила за подвързване на книги в подкрепа на непрекъснато променящата се книговезка индустрия

Книговезката и издателската индустрия непрекъснато се развиват. През последните години популярността на електронните и аудио книгите нарасна значително и последното покачване на инфлацията и разходите за доставка поставиха предизвикателство за издателската индустрия.


В Beardow Adams ние помагаме да се справим с тези предизвикателства, като произвеждаме висококачествени книговезки лепила, които осигуряват изключително залепване на гърба на книжните тела, странично залепване, залепване на краищата, както и решения за опаковане и залепване с ниско ниво на петна за приложения с върха.

Глобални тенденции в издателския бранш

Точно като други индустрии, издателската индустрия е засегната от нарастващата инфлация, която оказва влияние върху материалите, необходими за производството на книги и списания. Най-значимите от тях са недостигът на хартия, повишените разходи за доставка и забавянето на доставката. За да се отговори на тези предизвикателства съществува връщане към местно производство с по-къси, по-бързи и по-гъвкави вериги за доставки.

Печатът при поискване става все по-популярен сред книгоиздателите, тъй като им позволява да упражняват по-голям контрол върху разходите за печат и инвентар, като книгите се отпечатват само след като е осигурена поръчка.

По време на избухването на COVID-19 търсенето на книги се увеличи значително по целия свят. Пандемията доведе до работа от вкъщи за милиони хора по света, което увеличи времето на разположение за развлекателни дейности и хобита сред потребителите. Книгите бяха желани от читателите през този период на несигурност, за да се съсредоточат върху саморазвитието, както и да прекарват по-продуктивно времето си у дома. Това значително стимулира растежа на книжния пазар.

Нарастваща популярност на електронните и аудио книгите

Книгите са се променили значително през своята история, от папирусни свитъци до въвеждането на електронни и аудио книги. Пазарът също се е адаптирал към различните форми на книгите. Изследване, проведено от Pew Research Center, показва, че печатните книги продължават да са по-популярни от електронните или аудио книгите. Въпреки това броят на хората, които четат електронна книга, се е повишил от 17% на 30%, а хората, които са слушали аудио книга е нараснал от 11% на 23%.

Конкуренцията от страна на електронните и аудио книгите прави по-важно от всякога използването на висококачествени материали и лепила, които осигуряват привлекателни, здрави и  удобни за четене книги.

Лепила, които имат книговезко покритие

За висококачествено подвързване на книги топлите лепила трябва да са здрави, гъвкави и да имат висока адхезия. Нашата гама от топли лепила е разработена, за да отговори на тези нужди – и дори на по-високи изисквания. Лепилата се произвеждат от най-висококачествени суровини, даващи отлична термична стабилност, която предотвратява разграждането.

BAM2398 е високоефективното ни конвенционално топло лепило, което може да се използва като алтернатива на скъпи и трудни за работа PUR лепила. Освен това може да се използва както за гръб, така и за странично залепване и така да се намалят запасите от различни видове лепила.

Тъй като устойчивостта става все по-важна, ние също така предлагаме био-базирана алтернатива за подвързване на книги – комбинирането на Prodas 2278 с BAM 776 предлага био-базирано решение както за гръб, така и за странично залепване.

Ако искате да поискате проба от продукт или да говорите за някое от нашите книговезки лепила с някой от нашите специалисти, моля, изпратете имейл на office@interglue.eu