Най-важните предимства на топлите лепила с металоцен

Топлите лепила на базата на металоцен стават любими на все повече производители поради тяхната производителност и предимства при приложение. 


Липса на конци и нишки

Ако някога сте използвали топло лепило, ще знаете, че докато лепилото се нанася, понякога се получават малки нишки, които в крайна сметка провалят работата. Освен, че създават бъркотия, те може и да компрометират здравината на връзката. Това също е знак, че лепилото, което сте използвате е с лошо качество или че оборудването ви не е настроено правилно.  Всички тези проблеми се решават чрез използване на топло лепило на основата на металоцен.

Премахват натрупването на гел и нагари

Топлите лепила на основата на металоцен се разтопяват по-чисто и се задържат по-добре в резервоара на оборудването, което на свой ред генерира по-малко въглерод. По-малко генериран въглерод означава по-малко запушване на дюзи, маркучи и в крайна сметка по-малко време на престой на машините и увеличени печалби.

Нямат мирис

Топлите лепила са химически безопасни, но това не означава, че не може да предизвикат неприятни миризми. Продуктите с лошо качество могат да предизвикат непоносими миризми, особено в не добре вентилирани помещения. Металоценът изгаря чисто и почти без да отделя миризми.

Изключителна устойчивост на топлина и студ

Продуктите от металоцен са с по-високо качество и също така имат по-добра устойчивост на топлина и студ. Това означава, че те могат да се използват за по-широк спектър от приложения, като например дълбоко замразени продукти, хладилници или опаковки за микровълнова фурна. Въпреки това винаги изпробвайте лепилата, за да сте сигурни, че продуктът работи за вашите специфични нужди.

По-дълъг срок на годност

Металоценът може да остане при екстремни температури значително по-дълго време от традиционните EVA продукти. Това означава, че ако няма да използвате машината за определен период от време, не е необходимо да я изключвате и да я включвате отново, докато чакате да загрее. Отново, по-малко време на престой означава повече производство. Както можете да видите, металоценовите топли лепила имат множество предимства, които ги правят лесни за използване и нанасяне, но преди всичко предлагат много по-висока възвръщаемост на разходите и производителността в сравнение с традиционните лепила.

Икономична работа

Освен, че имат по-добра адхезия и се справят с по-трудни субстрати, топлите лепила на основата на металоцен предлагат и значителна икономия. При работа с едни и същи субстрати, за получаването на здрава връзка е необходимо до 30% по-малко металоценово лепило в сравнение с конвенционалните EVA продукти. Заедно с чистата им работа, това е от изключителна важност при избора на лепило.

За допълнителна информация и проби, моля свържете се с нас.