Всичко, което трябва да знаете за лепилата за опаковки

Гъвкавост, скорост, външен вид, здравина – има много причини да изберете топло лепило за вашето приложение за запечатване на кутии и кашони. Но с много налични горещи продукти, без да споменаваме за залепващи ленти, кои фактори трябва да се имат предвид при избора на решение за уплътняване за вашия бизнес?

В тази публикация очертаваме предимствата, значението и критериите за избор на лепила за запечатване на кутии и кашони.


Опаковките в края на производствената линия на  играят ключова роля за производителите е последната стъпка преди даден продукт да напусне вратата на фабриката по пътя си към търговците и потребителите. Всякакви неизправности, които водят до неизправни опаковки, неприлично оцветяване на лепилото или проблеми при отваряне на самата опаковка, могат да доведат до негативни последици за марките и дори да застрашат бъдещия бизнес, ако проблемите не бъдат решени бързо.

Специфичните топли лепила за опаковки, разработени да осигурят необходимите експлоатационни характеристики, независимо дали става въпрос за висока или ниска температура, устойчивост на влага или слаба миризма, подсилват качеството на опаковката и подпомагат нейното пътуване от фабриката до потребителя.

Освен това производствените предизвикателства по време на запечатването на опаковките, често свързани със скоростта и разходите, оказват голямо влияние върху рентабилността. Модерната лепилна технология може да повиши производителността, тъй като е проектирана да работи при високи скорости, с минимални прекъсвания поради овъгляване, запушване или почистване.

Предимства на топлите лепила за запечатване на опаковки

Топлите лепила предлагат много ключови предимства, особено за производителите, произвеждащи големи обеми опаковки. Например, тъй като лепилата могат лесно да бъдат включени в автоматизирани производствени линии, те осигуряват непрекъсната работа при висока скорост, което позволява на производителите да увеличат производителността, като същевременно намаляват общите разходи.

В допълнение, адхезивната връзка осигурява висока структурна здравина, което я прави идеална за тежки опаковки и за стоки с удължени вериги за доставка, които често изискват повишена издръжливост.

Опитът на клиентите е друго ключово предимство. Залепеното уплътнение често изглежда по-професионално от залепеното с грозни пукнатини или гънки, да не говорим за лекотата, с която опаковките може да се отварят без нужда от ножици или ножове.

И накрая, лепилата на биологична основа са все по-достъпни и използвани за приложения за запечатване. Това помага на производителите да намалят въглеродния си отпечатък и да увеличат устойчивостта на дизайна на своите опаковки.

Кое лепило за запечатване на опаковки да изберете?

Разбирането на необходимите критерии за ефективност за горещо залепване позволява на производителите да изберат правилното лепило за тяхното приложение.

Лепилата от следващо поколение, като гамата BAMFutura™ на базата на металоцен, включват специфични за приложението класове, които са разработени специално, за да осигурят висока производителност при различни температури на субстрата и експлоатация:

– Зърнени и сухи храни

Изисквайте лепила, произведени в одобрени за контакт с храни, които ще работят на бързи производствени линии.

– Опаковка за дълбоко замразяване

Месо, млечни продукти, пица, готови ястия: замразените храни изискват специални лепила за дълбоко замразяване, които запазват връзките при ниски температури до -50°C градуса.

– Сладкарски изделия

Освен одобрението за контакт с храни, се изискват и лепила със слаба миризма – за да се избегне замърсяването на храната.

– Оформяне на тави

Лепилата за селскостопански продукти трябва да се залепват бързо върху плоскости с покритие и без покритие и да работят успешно при високи температури на околната среда.

Освен тези специфични изисквания, високоефективното лепило за запечатване на щайги и кашони трябва да предлага отлична термична стабилност, безпроблемна работа и прецизно нанасяне, за намаляване на времето за престой на производството за почистване и поддръжка.

Увеличеният пробег е друга ключова характеристика на усъвършенстваната технология за лепило. Лепилата, разработени с помощта на най-новите суровини, изискват по-малко лепило за залепване на субстрати, намаляват разходите за покупка и повишават ефективността на ресурсите и подобряват цялостната устойчивост на опаковката.

Ако имате нужда от лепило за запечатване на кутии, кашони или щайги и бихте се възползвали от използването на проба от нашите усъвършенствани топли лепила, моля да се свържете с нас за допълнителна информация.