Предпазване на опаковките, решено от Beardow Adams

Проблемът: Прекъсване на снабдяването

В продължение на 40 години качеството на продукти и услугите на Beardow Adams ни помага да изграждаме и поддържаме отношения с нашите клиенти. Когато съществуващ клиент се нуждаеше от ново топло лепило, те се обърнаха към нас за помощ. Американска компания, специализирана в асептична обработка с ниско и високо съдържание на киселини в устойчиви на опаковки, които да се поставят на рафтове се нуждаеше от нов начин за свързване на пластмасовите капачки на опаковките си с картонени кутии, след като производството на досегашното им лепило е преустановено.

Отговорът: BAMFutura 55OB

Нашите обширни познания за лепилата и гъвкавостта на нашите продукти ни позволиха успешно да предоставим на този клиент моделът ВАМ 2289 за друг техен процес, така че те ни се довериха да предоставим решение и на актуалния им въпрос. Поради разнообразието на опакованите им храни, те се нуждаеха от лепило, което да работи добре в широк температурен диапазон и уплътнението трябва винаги да държи капачката към опаковката и да предотвратява изтичане на съдържанието на опаковката.

За да покрием тези изисквания препоръчахме BAMFutura 55OB – топло лепило с добавен UV проследяващ елемент, който да позволява визуално разпознаване. Освен това то предлага бърза скорост на нанасяне и произвежда забележимо по-малко нишки от предшественика си, поради което линията на клиента ни се нуждаеше от почистване на всеки час работа на оборудването.

Резултатът: Успех

От септември 2019 година клиентът ни проведе няколко изпитания, за да провери как BAMFutura 55OB работи при редица различни условия. Първоначално то се нагрява до 200°С, същото като предишното лепило и се използва за запечатване на 60 опаковки. След това стареенето на лепилото се изпитваше в продължение на една седмица при престой във фризер, стайна температура и завишени температури. След изпробване на лепилото в продължение на 90 минути на различни производствени линии, следващата стъпка беше да се изпробва BAMFutura 55OB в продължение на цял производствен ден. След направените от нас проби клиентът спря да търси друго лепило и премина към Beardow Adams.