Автомобилни лепила: шофиране на конкурентно предимство

Автомобилната индустрия не е чужда на предизвикателствата, независимо дали става дума за преход към по-леки материали като алуминий, пластмаси и смесени метали, или по-нови изисквания за подобрена устойчивост и ефективност, както и тенденцията към електрически превозни средства и повишена свързаност.

Основното за посрещането на тези изисквания е използването на промишлени лепила като заместител на механичните крепежни елементи, което помага на автомобилните доставчици и производители да доставят превозни средства, които са по-леки, по-безопасни и по-екологични.

Преминаването към свързване с лепила

С хилядите компоненти, използвани при сглобяването на превозните средства, не е изненада, че производителите се нуждаят от свързващи решения, които помагат за намаляване на теглото, предлагат по-лесно залепване на субстратите и осигуряват по-голяма здравина на конструкцията. Механичното закрепване и заваряване някога са били доминиращи средства за фиксиране, но след преминаването към пластмасови и композитни материали те не винаги са подходящи. Те добавят и тегло, понякога не са много естетични на външен вид и има риск да се връзките да се разхлабят или да се напукат.

Лепилата, макар и много по-леки от крепежните елементи, също помагат за втвърдяване на отделните компоненти и сглобените превозни средства, като механичното напрежение се разпределя равномерно по цялата дължина на връзката. Това елиминира слабите места около нитове или фиксиращи елементи – проблем за всички материали, но по-специално за пластмасите – позволявайки използването на по-тънки и отново по-леки материали. Лепилата могат да се използват и за добавяне на здравина в специфични области или за допълнително укрепване на други функционални крепежни елементи.

Вискоеластичността, тиксотропията и свойствата за запълване на празнини с лепилата също осигуряват идеалното решение за все по-сложен набор от комбинации от материали и дизайнерски загадки.

Лепила за широк спектър от приложения

Beardow Adams предлага лепила в различни технологии, които отговарят на почти всяко приложение в автомобилното производство:

Изолация и шумозаглушаване

Нашите чувствителни на натиск лепила Pressen™ осигуряват изключителна производителност за изолация и ламиниране на филми, самозалепващи покрития от изолационни материали, залепване и монтаж на пяна, акустични и вибрационни амортизационни мембрани, самозалепващи се изолатори, водоотделители и уплътнения.

Сглобяване на компоненти

Създадени за взискателни приложения за сглобяване на компоненти, широката гама от лепила на Prodas™ е идеално подходяща за фарове, скоби и крепежни елементи, вътрешни панели, както и ламиниране с тежък слой, както и залепване на текстил и нетъкан текстил.

Подови настилки и интериори

Лепилата на водна основа Prodacoll™ са проектирани да залепват PVC подови настилки, повечето пластмаси, дърво, кожа и синтетична кожа, текстил, памучни влакна или дървесни влакна предимно за вътрешни приложения. Те се използват по целия свят от производители на автобуси, влакове, трамваи, каравани и къщи за автомобили.

Постигане на предимство с лепилата на Beardow Adams

Непрекъснатото развитие на нашите топли лепила, тези на на водна основа, с разтворители и чувствителните на натиск означава, че клиентите се възползват от продукти, които предлагат необходимата якост на залепване, висока начална лепливост, пригодност за различни комбинации от материали, както и отлична устойчивост на топлина и климат, които производителите изискват.

Освен че осигуряват производителност с добавена стойност, включително продукти, които са устойчиви на горене и се предлагат с UV стабилизатори или флуоресцери за подпомагане на производствената ефективност и намаляване на отпадъчния продукт.

Преминаването към нашите лепила не би могло да бъде по-лесно, с експертен екип на ръка, който да насочва клиентите през цялото пътуване, от първоначален одит и оценка, предложения за степен и разработване на продукти по поръчка, до доставката на безплатни мостри и пълна поддръжка по цялата производствена линия смяна. Освен непрекъсната техническа поддръжка на ръка, ако имате нужда от нея.

Свържете се с нас на office@interglue.eu, за да разберете как нашите лепила могат да помогнат на вашия бизнес да подобри ефективността си, да намали разходите и да спечели конкурентно предимство.