Лепила за опаковки: от производството, до опаковане и транспорт

Опаковката днес има много повече функции от защита на стоките. Тя предоставя информация за клиентите, транспортира продуктите в нея от А до Б и е доказано мощен посланик на марката. От съществено значение е да имаме иновативни партньори, осигуряващи подкрепа за цялата верига на процесите: от производство, до опаковане и транспорт, като същевременно се имат предвид опасенията за околната среда. Ние, от Beardow Adams, издигнахме това на съвсем ново ниво с нашата гама лепила BAMFutura™.

Лепилни разтвори за производство / първична опаковка

Първичната опаковка е първият защитен слой около продукта и последната част от опаковката, която клиентът отваря. Това може да бъде плик, съдържаща чипс или обвивка около сапун. Има още нещо за първичната опаковка. Тя също така функционира като рекламен инструмент. Привлекателността на продукта към клиентите се определя от неговия визуален вид, степента на завършеност и оригиналност. Следователно първичната опаковка трябва да бъде с най-добро качество и естетичен вид.

Ние имаме лепила за използване в най-взискателните приложения за запечатване на картонени опаковки, ламиниране, асептични опаковки, чували и торби.

BAMFutura™ 51 е нашето най-модерно лепило за опаковки и предлага превъзходна адхезия към взискателни повърхности с покритие. С ненадмината устойчивост на ниски температури и висока устойчивост на топлина, BAMFutura 51 предлага нашия най-широк спектър от производителност и е идеален за множество приложения с голям обем и бързо втвърдяване.

Лепилни разтвори за вторични опаковки

Вторичната опаковка често има по-практична и защитна цел. Тя организира или стабилизира продуктите, за да са готови да бъдат изложени в магазините. Тя също така гарантира, че продуктите в първичната опаковка се доставят лесно и се съхраняват безопасно. Подобно на изложената първична опаковка, вторичната опаковка е важен инструмент за маркетинга на марката. Тя е отличен начин да подсилите марката си и да подобрите видимостта на продуктите си, например на препълнен рафт на супермаркет.

Жизненоважно е лепилата за изработка на кутии, запечатване на кашони и оформяне на тави да са издръжливи и здрави, така че да могат безопасно да държат продукта вътре и да предпазват продукта под вашата опаковка по време на тежкия транспорт. Beardow Adams произвежда широка гама от топли лепила за вторични опаковки, които са проектирани за използване в най-взискателните приложения за производство на кутии, запечатване на кашони и оформяне на тави.

Нашите най-популярни формулировки за оформяне на тави и за запечатване на кутии и кашони включват BAMFutura™ 1, BAMFutura 43, BAMFutura 51 и BAM 418.

Адхезивни разтвори за стабилизиране на палети по време на транспорт

Използването на лепила за стабилизиране на палетите позволява безопасно транспортиране на продукти и без нужда от скъпи подложки и прекомерно количество пластмасова опаковка. Те предоставят на транспортната индустрия екологична и рентабилна опция за транспортиране на стоки от точка А до точка Б. Критично и по-важно за околната среда, те могат драстично да намалят цялостното използване на пластмаси.

Поставянето на само 60 грама лепило между палетите води до по-стабилно натоварване, предотвратявайки движението на продуктите или преобръщането им. Разработихме гама от лепила на горещо топене и на водна основа за стабилизиране на палети, за да отговарят на приложението на всеки клиент, в зависимост от необходимата якост на свързване и използваните материали.

Ако искате да поискате проба на продукт или да обсъдите някое от нашите лепила за опаковки с някой от нашите специалисти, моля, изпратете ни имейл на office@interglue.eu.