Защитете се от графити и замърсяване с нашето екологично покритие Naturacoat

NaturacoatГрафитите са световен проблем, но ние имаме решение и за него. За щастие днес вече има технологии, като като Naturacoat™ на Beardow Adams, които могат да защитят имуществото ви, историческите сгради и обществени места от тази форма на повреда.

Аргументът на графитите

Графитите са интересна тема, защото присъствието им може да раздели мнението на обществото. От една страна, това може да се разглежда като изразителна форма на изкуство, а от друга – като унищожаване на имущество и може да се счита за акт на наказателна вреда. Нека сравним и двете „гледни точки“ …

Повечето хора вече са чували за „Банкси“. Съвсем наскоро неизвестният „художник на графити“ нарисува няколко плъха в „пози, вдъхновени от пандемия“ на тръбите на Лондонското метро, насърчавайки хората да носят маски за лице против пандемията от Ковид -19. Мнозина възприеха този акт като жест на подкрепа за Националната здравна служба на Великобритания, но операторът на системата за масов транспорт на Лондон премахна боята в съответствие със своята „строга политика срещу графити“.

В другия край на спектъра, погребална зона – Ousebank Gardens Grave Yard – беше „жертвата“ на расово утежнени престъпни щети, когато помещенията бяха напръскани с червена боя само преди няколко години. Има и много случаи, когато известни забележителности – като Кралската изложбена сграда в Мелбърн – са били обект на графити.

Графити – кратка история

Wikiquote определя графитите като „писане или рисунки, надраскани, надраскани или напръскани незаконно върху стена или друга повърхност на обществено място“.
Казва се, че първоначално графитите са се появили преди хиляди години, когато в пещерите се появяват първите рисунки на стени. По-късно древните римляни и гърци пишат имената си и протестират стихове върху сгради. Съвременните графити изглежда се появяват във Филаделфия през 60-те години, а в края на 60-те години стигат до Ню Йорк.

Днес е точно толкова вероятно да видите графити в подлез, колкото да влезете в модерен ресторант, където всъщност те са част от декора.

Проблемът с графитите

Независимо дали графитите се възприемат като проблем или картина, най-важното е, че „нарушителят“ може да бъде арестуван и наказан.

Графитите могат да опетнят репутацията на своя „домакин“ и да повлияят на атмосферата на околността и психиката на жителите му, но за съветите може би най-големият проблем около графитите е огромната цена за премахването им. Очакваните годишни разходи на Великобритания за почистване на графити са над 1 млрд. лири. Прогнозите за разходите в САЩ надхвърлят 15.5 млрд. долара. За съжаление, някои по-стари, по-уязвими структури като много обекти на културното наследството и забележителности никога не могат да бъдат напълно възстановени, след като бъдат повредени от графити.

Представяме ви Naturacoat

Гордо произведен в нашето шведско предприятие (бившата фирма Svenska Lim AB), Naturacoat на Beardow Adams е система за покритие, предлагаща пълна защита срещу графити, както и замърсяване на околната среда, например смог.

Naturacoat е 100% естествен, биоразградим и екологичен продукт, тъй като е направен от растителни полизахариди и вода. Покритието се разпръсква върху повърхности като естествен камък, тухлена зидария и керамика чрез система за сух въздух, оставяйки тънък, практически прозрачен филм. Ако след това повърхността е „графитирана“ или замърсена, можете просто да измиете всичко с помощта на спрей за гореща вода под високо налягане (60-70°C).

Naturacoat е предпочитан пред неговия восъчен емулсионен конкурент, който може да остави кремав цвят след нанасянето. Нещо повече, Naturacoat оставя повърхността отдолу да диша и не причинява ненужни дългосрочни щети.

Този продукт с ниски разходи, който се предлага в един или два формата на палта, е идеален за защита на частни и обществени места, както и на исторически сгради и сгради с висок профил. Naturacoat вече защитава подобни на музея на Шотландия и катедралата в Бристол.

Най-добрият начин да се справите с графитите е да не му давате повърхност, на която да се придържате. Ако искате да изпробвате Naturacoat на Beardow Adams, за да защитите собствеността си, свържете се с нас на office@interglue.eu.