BAMFutura™ 43VE – новото ни веган топло лепило

Beardow Adams се ангажира да доставя лепила и услуги, които стимулират екологичните инициативи и изграждат към по-устойчиво бъдеще, без да се нарушава качеството. За нас също е важно, че ние непрекъснато оценяваме всички наши производствени площи и процеси, изследвайки начините за допълнително намаляване на отпадъците и намаляване на емисиите.

Последното действие, което предприехме като компания, за да минимизираме въздействието си върху околната среда, е да започнем да предлагаме на клиентите си веган лепила, в допълнение към нарастващата ни гама от био-базирани продукти и екологични услуги.

На планета, която става прогресивно веган, промяната може да се случи доста бързо. С все повече и повече хора, които се заемат с веганството, навиците за купуване на потребителите се променят, което подтиква компаниите да действат. Според Google Trends интересът към „веганството“ се е увеличил седем пъти през последните пет години. Терминът сега получава четири пъти по-голям интерес от търсенето на вегетарианци и без глутен. Независимо дали става въпрос за здравословни причини, за да помогнем на планетата или да защитим нашите пухкави (а също и не-яростни) приятели, броят на веганите по цялото земно кълбо продължава да нараства с впечатляващи темпове. Към януари тази година (2020 г.) уебсайтът Vegan Bits прогнозира, че в света има приблизително 75.3 милиона вегани. Между 2012 г. и 2016 г. броят на веган продуктите само във Великобритания е нараснал със 185%. Рафтовете на супермаркетите вече са облицовани с веган одобрени продукти за красота, домакинство, здравеопазване и храни и напитки.

За да отговарят на стандартите на клиентите, които търсят продукт, който се придържа към принципите на веганството и последното увеличение на търсенето, сега производителите трябва да купуват или произвеждат веган лепила, за да могат да пакетират тези нови продукти и да могат да ги продават. Тези лепила обаче трябва да бъдат направени с адаптации към планирането на производството, като например изчистващи процедури за минимизиране на кръстосаното замърсяване. Това е мястото, в което влиза Beardow Adams.

Нашият нов клас веган топли лепила BAMFutura™ 43VE вече се оказа успешен при няколко големи производители на храни и напитки. Този продукт е одобрено от FDA като лепило за опаковки на храни, което е идеално за уплътняване на кутии и кашони, тъй като е гарантирано, че се представя добре върху обикновен, покрита или гофриран картон.

BAMFutura 43VE е продукт на основата на металоцен, който не съдържа вещества, получени от животни, с изключителна стабилност и чисти свойства, което го прави идеалното лепило за доставяне на значителни търговски ползи за клиентите: максимална производителност, подобрен краен продукт и по-добра производствена среда , например.

BAMFutura 43VE предлага същите качества като нашето стандартно топло лепило BAMFutura 43, разбира се, с изключение, че е веган. И двата модела са водно бели на цвят, подходящи са за универсални опаковки, с нисък мирис, предназначени да запазват целостта на връзката както при високи, така и при ниски температури.

Лепилата на Beardow Adams се произвеждат с помощта на най-съвременните машини в среда, сертифицирана по ISO 9001 и ISO 14001 и сертифицирана по BRC. Този ангажимент гарантира, че сме идеално подготвени да разработваме технически модерни, най-добрите в класа продукти. Нашата последна веганска степен е свидетелство за това.

За да научите повече за BAMFutura 43VE или другите ни „зелени“ продукти и услуги, изпратете имейл на office@interglue.eu.