Robatech представи виртуално новите измерения в лепенето

Днес отвори врати виртуалният шоурум на швейцарската компания Robatech „The new dimention in gluing“. Световноизвестната компания за техника за лепене представи новите си модели апликатори, нанасящи глави и маркучи.
Vision е интелигентен лепилен разтопител за висококачествено нанасяне на лепило на термопластични топли лепила. В него са съчетани иновативният FlexPort и усъвършенстваният Smart Terminal в енергийно ефективен дизайн и нова електроника за още по-безопасно залепване на продукти и рентабилна работа. Нов цветен дисплей със светодиоди показва състоянието и промените в работното състояние или текущото ниво на лепило. Така от разстояние потребителите могат да се разберат дали апаратът работи оптимално и кога лепилото трябва да се допълни лепило.

Състоянието на всички параметри на уреда може да се следят и променят дистанционно от телефон или друго външно устройство.

SpeedStar Compact е нова глава за прецизно нанасяне на топло лепило при високи производствени скорости. Електрическата струя на главата поставя топлото лепило на точки с дължина от милиметър и къси мъниста върху малки клапи и малки повърхности. Интелигентната управляваща електроника с автоматичен контрол на обема осигурява постоянна точност през целия експлоатационен живот от 500 милиона работни цикъла.

Новата серия маркучи Performa се отличават с високотехнологична, гладка, миеща се и устойчива на износване изолация. Благодарение на това експлоатационните разходи намаляват драстично. За новата система за свързване на щепселите вече не е необходим инструмент, като се постига оптимално насочване на маркучите. Маркучите Performa могат да се свързват към всички уреди на Robatech, произведени след 2000 година.