Всичко, което трябва да знаете за лепилата за запечатване на кутии и кашони

Гъвкавост, скорост, външен вид, здравина – има много причини да изберете топло лепило за запечатване на вашите кутии или кашони. Но с безброй топли продукти на разположение, без да включваме залепващите ленти, кои фактори трябва да се имат предвид при избора на решение за опаковане на продукцията на вашия бизнес?

Тук ще се опитаме  очертаем предимствата, значението и критериите за избор на лепила за запечатване на кутии и кашони.


Значението на опаковките в края на производствения цикъл

Опаковането в края на линията играят ключова роля за производителите. Това е последната стъпка преди даден продукт да напусне вратата на фабриката по пътя си към търговците на дребно и потребителите. Всякакви неизправности, които водят до изскачане от опаковката, неприлично оцветяване на лепилото или проблеми при отваряне на самата опаковка, могат да доведат до негативни последици за марките и дори да застрашат бъдещия бизнес.

Специфични за приложението топлите лепила, разработени да осигурят необходимите експлоатационни характеристики, независимо дали става въпрос за висока или ниска температура, устойчивост на влага или слаба миризма, подсилват качеството на опаковката и подпомагайки нейното пътуване от фабриката до потребителя.

Освен това производствените предизвикателства по време на запечатването на кутии и кашони, често свързани със скоростта и разходите, оказват голямо влияние върху рентабилността. Модерната лепилна технология може да повиши производителността, тъй като е проектирана да работи при високи скорости, с минимални прекъсвания поради овъгляване, запушване или почистване.

Предимства на топлите лепила за запечатване на кутии и кашони

Топлите лепила предлагат много ключови предимства, особено за производителите, произвеждащи големи обеми опаковки. Например, тъй като лепилата могат лесно да бъдат включени в автоматизирани производствени линии, те осигуряват непрекъсната работа при висока скорост, което позволява на производителите да увеличат производителността, като същевременно намаляват общите разходи.

В допълнение, адхезивната връзка осигурява висока структурна здравина, което я прави идеална за тежки опаковки и за стоки с удължени вериги за доставка, които често изискват повишена издръжливост.

Опитът на клиентите е друго ключово предимство: залепеното уплътнение често изглежда по-професионално от залепеното с грозни пукнатини или гънки; да не говорим за лекотата, с която контейнерите могат да се отварят без нужда от ножица или нож.

И накрая, лепилата на биологична основа стават все по-достъпни и използвани за запечатване. Това помага на производителите да намалят въглеродния си отпечатък и да увеличат устойчивостта на дизайна на своите опаковки.

Кое лепило за запечатване на кутии и кашони да изберете?

Разбирането на необходимите критерии за ефективност за горещо залепване позволява на производителите да изберат правилното лепило за тяхното приложение.

Лепилата от следващо поколение, като гамата BAMFutura™ на базата на металоцен, включват специфични за приложението класове, които са формулирани специално, за да осигурят висока производителност при различни субстрати и сервизни приложения:

– Зърнени храни и сухи храни
Изисквайте лепила, произведени в одобрени за контакт с храни съоръжения, които ще работят на бързи производствени линии.

– Опаковки за дълбоко замразяване
Месо, млечни продукти, пица, готови ястия: замразените храни изискват специални лепила за дълбоко замразяване, които поддържат връзките при ниски температури до -50°C градуса.

– Сладкарски изделия
Освен одобрението за контакт с храни, се изискват и лепила със слаба миризма – за да се избегне замърсяването на храната.

– Оформяне на тави
Лепилата за селскостопански кутии трябва да се залепват бързо върху покрити или непокрити плоскости и да работят успешно при високи температури на околната среда.

Освен тези специфични изисквания, високоефективното лепило за запечатване на кутии и кашони трябва да предлага отлична термична стабилност, безпроблемна работа и прецизно нанасяне; за намаляване на времето за престой на производството за почистване и поддръжка.

Увеличеният пробег е друга ключова характеристика на усъвършенстваната технология за лепене. Разработените с помощта на най-новите суровини лепила изискват по-малко количество за залепване на субстрати, намалявайки разходите за покупка и повишавайки ефективността на ресурсите, както и подобрявайки цялостната устойчивост на опаковката.

Ако се нуждаете от лепило за запечатване на кутии и картонени кутии и бихте се възползвали от използването на проба от нашите усъвършенствани топли лепила и подкрепени от нашия опитен технически екип, тогава се свържете с нас, използвайки страницата за контакти с нас, или изпратете имейл до: office@interglue.eu