Ергономичност и устойчивост на процесите на залепване на лепила в производството на мебели, тапицерии и матраци

Нашият партньор Meler, предлага специализирано ноу-хау в комбинацията продукт/процес/приложение. Като производител на индивидуални решения, той позволява проектиране на перфектната инсталация за всяка производствена линия, като винаги отчита ергономичността за работника и търсенето на устойчивост във всеки процес.


Испанският производител Meler разработва цялостни решения за прилагане на промишлени лепила в много сектори, включително производството на мебели, тапицерии и матраци. Голямото разнообразие от субстрати, използвани при изработката им, като полиуретанова пяна, влакнести или текстилни одеяла, дърво, полистирен и други, налага използването на различни видове лепила, както и процеси на нанасяне им.

Meler е специализирана в интегрирането на топли лепила във всеки от тези производствени процеси, независимо дали са ръчни или автоматични. Знанието как се произвежда даден продукт и подпомагането на клиента да оптимизира процеса на нанасяне на лепило е ключът към ноу-хауто на Meler. След повече от 40 години опит като доставчик на лепилни решения, Meler знае добре как да увеличи издръжливостта на мебелите с помощта на PUR лепила или как да спести лепило с помощта на Foam технология в производството на матраци. Но освен качеството на крайния продукт, Meler се фокусира върху потребителя, защото подобряването на ежедневната работа има положителни последици за всеки бизнес.

Ръчният апликатор Raptor Handy на Focke Meler

Meler разработи нова технология, за да отговори на нуждите на производителите: пенообразуващи топли лепила. Тази техника, базирана на получаване на перфектна смес от въздух и лепило, предлага големи производствени предимства. Тя не само намалява консумацията на лепило, но също така увеличава обема на нанесената перла и разширява адхезионната повърхност върху субстрата. Резултатът е, че произвежданите продукти имат по-нисък процент на лепило, без това да повлияе на адхезията и също така е съвместимо с повечето лепила на пазара: PSA/EVA, PUR/POR и др.

Признавайки всички тези производствени и екологични предимства, инженерният екип на Meler работи за разработването на пълна гама, която отговаря на всички производствени изисквания: от малката компания, която произвежда мебели по поръчка, до голямото производство на матраци, което се нуждае от постоянен поток. Micron + Foam е първият компактен стопилник на пазара, който ще позволи на много малки и средни компании да изпробват предимствата на технологията FOAM, без да правят големи инвестиции. За тези компании, които произвеждат непрекъснато с няколко производствени линии, стопилникът MACRO FOAM, наличен в различни размери на резервоара (35, 50 или 120 l) и с капацитет на изпомпване до 150 rpm, ще бъде най-добрият вариант.

Устойчивото производство означава да знаете как да оптимизирате ресурсите, материалите и енергията, за да постигнете същия резултат: качествен краен продукт. Meler, вашият партньор в Gluing Solutions, е идеалният партньор за проектиране на по-ефективно приложение на лепило. Свържете се с нас и се присъединете към foam technology!