Menichetti стана част от проекта “Green Heroes”

Това не е просто медал, с който италианския производител ще се окичи, а преди всичко отправна точка, която ще позволи да развива с още повече смелост проектите, както тези, които вече съществуват, и тези, които предстоят.

GreenHeroes е инициативата, стартирана от Алесандро Гасман през 2019 г., замислена съвместно с Аналиса Корадо и изградена с научната подкрепа на Клуб Киото, организация с нестопанска цел, чиито членове са бизнес компании, асоциации и местни общини и правителства, ангажирани с постигане на целите за намаляване на парниковите газове, определени от Протокола от Киото, от тези на ЕС за 2030 г. и от Парижкото споразумение от декември 2015 г.

Проектът #GreenHeroes означава, че всички участници в него с действията, могат да правят ежедневни избори и във всеки сектор, за подобряване на средата, в която живеем. Те са част от една история на зелени иноватори, способни да изградят бъдещето.

Това е непрекъснато развиващ се проект, чиято мисия е да разказва историите на мъже и жени, които са посветили своя талант и креативност в намирането на екологични решения там, където другите виждат само проблеми. Според Анализа Корадо, Green Heroes са „млади хора-мечтатели“, водещи малки устойчиви и екологични революции. Това са хора, които са решили да направят устойчивостта движеща сила зад своите бизнес проекти, за да защитят бъдещето на Земята и нейните обитатели. В последното си интервю Алесандро Гасман споделя: „Зелените герои са всички хора, които са показали, че е възможно да се прави правилното нещо, като същевременно създават работни места и изкарват прехраната си“.

Първоначално Green Heroes е под формата на редакционна колона в секцията „Tuttogreen“ на вестник La Stampa. Рубриката стартира през 2019 г. с цел да отговори на запитвания от читатели, които все повече се интересуват от екологичните въпроси и от вземането на отговорен избор като потребители, а сега е част от седмичното издание на вестник „Venerdì- La Repubblica“. В същото време Гасман превърна проекта в книга „The #GreenHeroes and I” (Piemme, 2022), в която актьорът говори за изменението на климата, кръговата икономика, устойчивостта и по-специално за тези, които се стремят всеки ден за „създаване на бъдеще”. Цялата печалба от книгата ще отиде за засаждане на дървета, в истинска солидарност с духа на Green Heroes.

С присъединяването си към тази група за Menichetti показва нов път за създаване на връзки между предприемачите и да показва на потребителите, че по-добър и устойчив свят е наистина възможен и ние влагаме всичките си усилия в изграждането му.