Каква роля играят лепилата в производството на домакински уреди и бяла техника

Пазарът на уреди и бяла техника включва множество домакински продукти от хладилници и перални машини и сушилни, до климатици и съдомиялни машини, както и фурни, микровълнови печки, прахосмукачки и много други обичайни продукти.

Производителите на уреди са изправени пред нарастващите изисквания на потребителите за устойчивост, дигитализация, свързаност с интернет и консолидация сред конкурентите. И макар че има много общи черти между различните пазари, някои различия остават при домакинствата в САЩ, които обикновено избират по-големи уреди, докато потребителите в Европа предпочитат по-компактни, енергийно ефективни и продукти за вграждане в кухните.

За да се справят с тези предизвикателства, производителите трябва да проектират и произвеждат продукти, които да са надеждни в продължение на години при висока употреба, като същевременно подобряват собствената си производителност и отговарят на различните технически предизвикателства, с които се сблъскват по време на производството.

Лепила, които добавят стойност на пазара на уреди

Високо напредналата гама на Beardow Adams включва лепила, които могат да свързват метал, пластмаса, керамика, фибростъкло и дори включват тиксотропни лепила за нанасяне върху вертикални равнини, които подпомагат запълването на празнините и запушването на отвори.

Формулирани, за да осигурят необходимата якост на сцепление, устойчивост на висока температура и гъвкавост при ниски температури, намиращи се в приложенията на уреди, нашите топли лепила обикновено се използват за запечатване и запълване на празнини, свързващи компоненти и уплътнения на пяна.

Уплътняване: Запълване на пролуки и дупки

Много често в в корпуса на хладилното оборудване за изолация и здравина на устройството се инжектира полиуретавова пяна. Лепилата на Beardow Adams предотвратяват изтичането на пяна през всякакви пролуки във вътрешната обвивка или външната обвивка, роля, която преди това се изпълняваше с шпакловка или лента.

Помагайки за рационализиране на този процес и намаляване на разходите, нашите топли лепила са подходящи за роботизирани системи за нанасяне, процеси на разпенване и предлагат много по-чисто и по-добро качество на довършителните работи.

Свързване

Действайки едновременно като временно помощно средство за закрепване при позициониране и помагайки за сглобяването на подкомпоненти и готови продукти, нашите лепила са често използвани при свързване на уреди.

Временно свързване

По време на производството на хладилно оборудване нашите топли лепила се използват за позициониране на закрепващи компоненти в пространството между вътрешната и външната обвивка. В този случай, дори връзката с топло лепило да е и временна, тя трябва да издържа на топлината, създадена от разширяващата се полиуретанова пяна и всякакво налягане, упражнявано върху компонентите, който след втвърдяване на пяната ги задържа на определеното място в конструкцията на уреда.

Монтаж

Приложенията могат да варират от производството на подкомпоненти до свързването на компонентите заедно, за да се създаде крайният продукт.

Такива приложения включват свързване на съединители за маркучи, капаци на контролния панел, капачки на ваните на перални машини, уплътнения на дъното на резервоарите от неръждаема стомана в съдомиялни машина и много други приложения.

Разпенени уплътнения на място

Уплътненията се използват широко при производството на бяла техника и преносими домакински предмети като прахосмукачки.

В това приложение топлите лепила на Beardow Adams се разпенват на място, замествайки скъпи и трудоемки уплътнения от ленти или пяна. Уплътненията, които се разпенват на място позволяват на производителите да намалят материалните разходи и запасите, да въведат автоматизирани системи за нанасяне и да подобрят надеждността с лепила, запълващи всички празнини, създадени от повредени или надраскани повърхности.

За да се гарантира, че разпенените уплътнения не претърпяват трайна деформация, когато се държат под налягане, препоръчваме за това приложение топло лепило с по-висок вискозитет.

Лепилата на Beardow Adams играят неразделна роля в производството на уреди по целия свят. За да разберете как можем да помогнем на вашия бизнес да подобри производствените си процеси и да подобри производителността на продукта, или да поискате проба, моля, изпратете имейл на: office@interglue.eu.