Нашите партньори

Нашите партньори

Hot melts

Beardow Adams е водещ производител на лепила в света. Над 40 години фирмата непрекъснато въвежда иновационни продукти и завършва стратегически придобивания, за да развива възможностите си и да разширява глобалната си клиентска мрежа. Високото качество на продуктите, растежът на износа и иновациите доведоха до успешен растеж на компанията.

Днес лепилата Beardow Adams се ползват с доверието на повече от 10 000 уважавани компании от целия свят в различни приложения в опаковките, етикетирането, дървообработването, сглобяването на продукти, книговезката и конверторната индустрия.

От края на март 2023 г. Beardow Adams се гордее, че стана част от групата H.B.Fuller. В продължение на 130 години H.B.Fuller е водещ световен производител на лепила, фокусиран върху усъвършенстването на лепилата за подобряване на продуктите и живота на клиентите. Да бъде част от такава уважавана група ще позволи на Beardow Adams да увеличи инвестициите си в иновативни продукти и да предложи подобрена непрекъснатост на доставките, като е част от глобално разнообразна верига за доставки.

Power Adhesives  е световно известна английска компания от Есекс. Над 40 години тя проектира, разработва и произвежда формовани топли лепила и лепилни технологии. Постоянно въвежда нови продукти, които намират приложение в непознати сфери на производството по целия свят.

Фирмата проправя пътя на формованите топли лепила и лепилни технологии повече от 40 години и постоянно въвежда нови продукти и сфери на приложение. Пистолетите за топли лепила са познати като надежден и сигурен партньор за широк спектър от промишлени дейности.

Това ни постави в уникална позиция със способността да споделим със специалистите в българската индустрия знания за всички аспекти на лепилните операции, използващи топли лепила и да предложим изключително ефикасни решения за широк спектър от промишлени дейности.

От 2020 година Интерглу ЕООД партнира и на италианския производител Menichetti. Основана през 1950 година от Винченцо Меникети и все още управлявана от наследниците на неговата фамилия, италианската фирма се откроява сред производителите на лепила на протеинова основа и винил-ацетатни лепила.

Поради промените на пазара от 1990 г. Menichetti се отказва от производството на скрити лепила като суровина и се концентрира върху развитието на традиционните животински туткали. Menichetti представя широка гама от композиционни лепила в изсушена и желеобразна форма, характеризираща се с висока лепкавост, чиста работа, изключителна плоскост и с допълнителен бонус, че са екологични. През 2021 година фирмата добави в портфолиото си и винилови лепила за полиграфията и производителите на опаковки. Сред тях се отличават моделите за трудни повърхности, лакове и с остатъчна лепливост. Клиенти на Menichetti са най-големите производители на опаковки за парфюмерийната индустрия, ламинирани картони и други.

Благодарение на историческите им връзки с най-известните италиански производители на машини в бизнеса с подвързване на книги и кутии (CMC Italia, Emmeci, Europrogetti, Samed Innovazioni, Zechini Gra.for) и благодарение на качеството на продуктите си, те могат да бъдат оптимизирани така, че да отговарят както на производителите на машини, така и на крайните потребители.

Предлагаме пълната гама продукти на испанската компания Focke Meler Gluing Solutions S.A. за нанасяне на топли лепила в много и разнообразни производствени сектори.

От нас може да закупите всички пистолети за топли лепила и аксесоари за тях на немската фирма Reka Klebetechnik.

От средата на 2023 година сме представител за България и на водещия италианската фирма за лепила Icat Slr. Тя започва да произвежда лепила и уплътнители за всякакъв вид промишлена употреба през 1974 г. В края на 70-те години пуска завода си за топли лепила.

През 1980-те и 1990-те години са добавени три нови линии за производство на топли лепила и така удвоява капацитета си. През втората половина на 90-те години Icat придобива изцяло испанската фирма Thermocol. През 2000 г. lcat започва да произвежда едно и двукомпонентни полиуретанови лепила, лепила на водна основа със или без разтворители.