Производители на лепила, какво да очакват клиентите от тях?

Изборът на доставчик или производител на лепило включва проучване не само на продуктите на компанията, но и на нейните услуги и самата компания. Клиентите не искат да изберат топли лепила за техните приложения, само за да открият, че не може да бъде изпратено до тяхната страна или че няма техническа поддръжка, която да помогне за отстраняване на потенциални проблеми.

Ето защо създадохме кратък преглед на това какво според нашия опит трябва да търсите при производителя на лепило.


Глобална мрежа за производство и доставка

Наличието на диверсифицирана верига за доставки на суровини намалява вероятността от големи смущения или прекъсване на доставките на продуктите, независимо дали става въпрос за политически промени или природни бедствия.

Освен това, силните връзки с доставчици на суровини по целия свят дават на производителите достъп до най-новите иновации в технологиите за полимери и смоли, гарантирайки, че клиентите работят с най-новите решения за свързване.

Персонализиране на лепило

Готовите продукти не винаги са подходящи за приложение, ето защо клиентите трябва да имат достъп до персонализирани формули – лепила, които осигуряват точния баланс на адхезия, вискозитет и отворено време, наред с други желани характеристики и характеристики на обработка.

За да предложат това, производителите на лепила трябва да имат достъп до най-съвременни съоръжения за научноизследователска и развойна дейност и опитен технически екип.

Иновации и развитие на лепилата

Топлите лепила са разрастващ се пазар, с прогноза за продажбите да достигнат 10.1 милиарда щатски долара през 2029 г. спрямо 7.1 милиарда през 2022 г., водени до голяма степен от търсенето от опаковъчната, медицинската и нетъканата хигиенна индустрии.

Зад този растеж стоят няколко ключови тенденции: преминаване към онлайн пазаруване, подхранващо нуждата от опаковки за електронна търговия; нарастваща средна класа, особено в Азия, която стимулира глобалното потребление, и повишена осведоменост и търсене на устойчиви продукти както от потребителите, така и от производителите.

Партньорството с производител, който има богата история в разработването на иновативни лепила, е добра индикация, че те ще осигурят авангардни продукти за залепване, както днес, така и в бъдеще.

Следпродажбено обслужване

Услуга, подобна на „до ключ“, която придружава доставката на лепила, гарантира бързо разрешаване на всички проблеми при отстраняване на неизправности. Техническите екипи от производителя – или неговите партньори за дистрибуция – трябва да могат да подкрепят клиентите, като им помагат да оптимизират както производствената ефективност, така и производителността на продукта.

По-специално, адхезивната опора трябва да помогне на клиентите при изпитания, превключване на линии и одити. Те включват разбиране на топлите лепила, апликаторното оборудване, производствената среда и продължителността на живота на продукта.

Тестване на лепило и надеждност

Постоянното получаване на продукт, който отговаря на неговите спецификации, навреме и в добро състояние, е толкова важно, колкото и самият продукт; няма смисъл да изпробвате и поръчвате перфектното лепило за приложение, само за да получите дефектен продукт.

Тестването на качеството и по-проактивните политики за осигуряване на качеството помагат да се поддържа качеството на продукта, както и нивата на доставка и обслужване на клиентите.

В допълнение, високите нива на последователност могат да намалят разходите и да спестят време, като помагат на производителите да съсредоточат инвестициите си върху иновациите и персонализирането, като допълнително облагодетелстват клиента.

Сертификация

И накрая, има някои важни стандарти за качество като ISO 9001, ISO 14001 и Глобалният стандарт за безопасност на храните BRCGS, които осигуряват допълнителна увереност на клиентите. Те демонстрират ангажимента на производителя към качеството и непрекъснатото подобрение.

Тези стандарти доказват на собствената мрежа на клиентите на лепила, че те изпълняват най-високите стандарти в собствената си индустрия.

Ако проучвате производители на лепила и бихте искали да обсъдите вашите собствени нужди от приложение и свързване, тогава можете да се свържете с нас.