Декларация във връзка с разпространението на вируса COVIT-19

Поради продължаващото въздействие, което коронавирусът (COVID-19) оказва в глобален мащаб, Beardow Adams би искал да увери своите клиенти, партньори и доставчици, че имаме създадени процеси за премахване и намаляване на възможното въздействие, което вирусът ще окаже върху нашия бизнес. Производството и предлагането на нашите продукти е от ключово значение за нашия бизнес, както и здравето и безопасността на нашите клиенти и персонал.

Планиране и превенция

Като изпълнителен директор на Beardow Adams Group отговарям за координацията и планирането на извънредни ситуации и за сценарии като настоящите. Работейки по правилата на правителството и Световната здравна организация (СЗО), Beardow Adams има план за действие в извънредни ситуации, за да смекчи риска за нашия бизнес и да идентифицира критично важните за бизнеса области на нашите процеси. Този план е в сила днес и включва оперативни действия, ако ситуацията ескалира до крайност.

Доставки и поръчки

Към момента не очакваме забавяне на поръчките на лепила от Beardow Adams поради обема на наличните запаси, които притежаваме и стратегията ни за поръчки. Това ни дава увереност в извънредни ситуации като настоящата. Beardow Adams има дългосрочни взаимоотношения с доставчици както за първични, така и за вторични източници на доставки, което означава, че всеки материал, произведен в Азия и Тихоокеанския басейн има европейски аналог и обратно. Това гарантира, че няма да имаме недостиг в снабдяването със суровини. Тъй като пазарът на много европейски суровини и материали вероятно ще се движи поради значително нарастване на търсенето и забавянията и недостига на материали идващи от Китай все още съществува вероятността цените да се увеличат. Безспорно е, че сроковете за доставка до силно засегнатите райони могат да бъдат удължени.

Beardow Adams обещава да поддържа информирани своите клиенти и ако е необходимо да се направят корекции в цените на нашите лепила, както и ако се появят някакви забавяния, тъй като коронавирусът продължава да изхвърля и да влияе на много химични, а всъщност и на всички индустрии. По същия начин, ако трябва да се прилагат удължени срокове, ние ще уведомяваме клиентите си при първа възможност.

Що се отнася до доставките от Китай, Китайската държавна здравна организация продължава да поставя приоритет на доставките, включително митническото освобождаване при внос на медицински доставки, което означава, че химическите и адхезивните продукти са с по-нисък приоритет, както при внос, така и за износ от Китай. Ако всички потребители на лепила, които в момента се снабдяват от Китай, претърпят прекъсване на доставките, Beardow Adams е в състояние да обслужва тези нужди поради гореспоменатите факти.

Трябва също да се отбележи, че Beardow Adams гарантира, че всяка доставка е предмет на строги указания за движение и сигурност.

Производство

В рамките на нашите производствени мощности, зоните са изолирани от останалата част от организацията, за да бъдат защитени и да се фокусираме върху основния ни процес на производство и доставка. Beardow Adams има щастието да има персонал, който е повишен отвътре. Това означава, че много от служителите ни имат дългогодишен опит в нашите производствени процеси. Ако ситуацията с вируса ескалира или нашата производствена работна сила се изчерпи чрез изолация или болест, тези служители могат да бъдат привлечени за възстановяване на производствените пропуски. Ще бъде осигурено обучение на служителите в офиса, за да се покрие всеки допълнителен недостиг.

Beardow Adams е добре разположен със своите производствени мощности на множество места, а не в непосредствена близост един до друг. Следователно, нашите съоръжения във Франкфурт могат да действат като резервно копие на тези в Милтън Кейнс или Шарлът, Северна Каролина и обратно, ако някой обект бъде ограничен по своя производствен капацитет или по-лошо временно затворен.

Ако се притеснявате от затруднения на доставките, бихме ви посъветвали да поръчате някои допълнителни запаси от всяко лепило, което ползвате в момента, за да буферира всички забавяния, които могат да възникнат. Предоставянето на поръчки също ни помага при планирането на производството и да се предвиди бъдещото търсене.

Пътувания

Beardow Adams въведе несъществено ограничение за пътуване за целия си персонал, освен ако не е от критично значение за бизнеса. Всички служители, които са били в райони с висок риск, Италия, Китай, Иран и т.н., през последните 14 дни, ще бъдат помолени да се самоизолират за 14 дни. Същият съвет ще бъде даден и на служителите, които са били в близък контакт с всеки заразен с коронавирус.

Срещи, събития и изложби

Поради ограниченията за пътуване на служителите на Beardow Adamsи за благополучието на всички, ние ще работим за отлагане или отмяна на всички планирани незабавни изложби или събития.

Вътрешните и където е възможно външни срещи трябва да се провеждат дистанционно чрез софтуер за видеоконференции, за да се намали възможността за допълнителна инфекция.

Благополучие

Beardow Adams отдавна държи на здравето и благополучието на персонала си. Съветите за избягване на близък контакт и хигиена са издадени, заедно с допълнителни санитарни станции във всички наши съоръжения. Персоналът на Beardow Adams има достъп до телефонни линии за помощ и се дават насоки, които да спазват, ако имат някакви здравословни проблеми.

Ако имате някакви допълнителни въпроси относно коронавируса и снабдяването, моля говорете с местния представител на Beardow Adams.

Искрено Ваш,

Адриан Дей
Изпълнителен директор на Beardow Adams Group